Gastdocente Mieke Huijsman-Engelberts
Kind in een Jappenkamp

Voordracht

 

Op honderden scholen hebben sinds ca 1988 gastdocenten hun verhaal over het voormalig Nederlands Indië verteld. Meestal waren deze docenten zelf toendertijd even oud als de leerlingen, waaraan ze nu hun verhaal vertellen.
      
les_sparrenhoek_kleinMet veel plezier heb ik de opleiding tot gastdocent gevolgd en het geeft zeer veel voldoening voor de klas te staan en de jeugd wat historisch besef bij te brengen omtrent de voor zeer velen in Nederland onbekende oorlog.

 

 

 

 

 

 

 

    
les_kleinWat kunt u doen om zo'n stuk historie op uw school te laten herbeleven?

U kunt een gastles aanvragen via de website www.gastdocenten.com of bij Connie Suverkropp (landelijk secretaris), tel. 035-6249608, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De gastlessen zijn kosteloos. Wel stellen docenten een reiskostenvergoeding op prijs. Aangezien zij uit de regio komen, zal dat een klein bedrag zijn.

Ter ondersteuning van het verhaal zijn 11 oprolbare panelen, door het Museon in samenwerking met de Stichting Gastdocenten vervaardigd, beschikbaar.  Als ooggetuigen kunnen de gastdocenten zo de geschiedenis meer tot leven brengen. Hieraan zijn verzekeringskosten verbonden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tentoonstelling_kleinTen tweede, op verzoek kunnen zij de mooie mobiele tentoonstelling (vloeroppervlakte 100 m2) gedurende een week of eventueel langer op scholen, bibliotheken, etc. plaatsen (in een af te sluiten ruimte). Deze moet wel tijdig aangevraagd worden, daar Museon de fotoserie in beheer heeft.

Het voordeel is dat een breder publiek deze foto-tentoonstelling kan bekijken.
    

** Voor het examenjaar 2007/2008 staat voor het vak Geschiedenis Nederlands-Indië / Indonesië bij de gevraagde onderwerpen.